Amilcare Merlo, grundlægger af Merlo er død


Vi har modtaget den triste besked, at Amilcare Merlo, grundlægger og præsident af Merlo Teleskoplæssere er død d. 9. november 2022.

Amilcare Merlo blev født i november 1934 og ville have fejret sin 88-års fødselsdag den 24. i denne måned. Han begyndte at arbejde i familiens metalværksted i en tidlig alder og sammen med sin ældre søster drev de virksomheden videre efter deres far. Giuseppe Amilcare Merlo – etablerede virksomheden i centrum af Cuneo, Italien i 1911. Natalina overtog regnskabet og administrationen, mens Amilcare til sidst overtog produktionen.

I dag er virksomheden en af ​​de fire største globale producenter af teleskoplæssere og er en betydelig spiller på markedet. Merlo fabrikken i Cervasca, Italien har et areal på mere end 330.000 kvadratmeter med 1.600 ansatte. I 2021 producerede Merlo mere end 7.200 maskiner. Hvor mere end 80% blev eksporteret.

Merlo var også ansvarlig for adskillige innovationer for teleskoplæssere, såsom 360 graders konceptet med sin Roto, og sidemonteret motorer, som fuldstændig har revolutioneret teleskoplæsser-modeller med fast stel.

 

En unik iværksætter, hans bortgang vil blive sørget af mange.

Vores tanker går til familien.

 

Amilcare Merlo, grundlægger af Merlo teleskoplæsser. kilde: Merlo

Amilcare Merlo, grundlægger af Merlo teleskoplæsser. kilde: Merlo

Copyright 2022 | Brdr. Holst Sørensen A/S