Tilbage til BHS Ribe

SILOKING TrailedLine kører hos Frømajgård


Det er den første bugserede mixervogn med SILOKING Vario® transmission, der nu fodrer hos Frømajgård ved Jels.

Den fungerer rigtig godt. Den følger godt med, man kan høre traktoren ikke kæmper for at få foderet blandet, som den gjorde med den gamle vogn. Vi mærker også en tydelig dieselbesparelse, det er jeg sikker på skyldes den nye gearkasse. Den bruger ikke lige så mange kræfter.

- Bjarne, Frømajgård

Den første bugserede mixervogn med SILOKING Vario® transmission kører hos Frømajgård ved Jels, der ejes af Hans Olav.  

Den gamle mikservogn blev i starten af året skiftet ud med den nye SILOKING TrailedLine System 1000+ 4535 mikservogn, med 40 kubikmeter kapacitet. Vognen er udstyret med den helt nye SILOKING Vario® transmission, der sikrer den mest optimale blandehastighed.  

Frømajgård har 530 malke og 1070 opdræt. Med den tidligere bugserede mikservogn, blev der dagligt brugt meget spildtid i forbindelse med blanding af foder. Den nye mikservogn er hurtigere til at blande og giver en mere homogen foderblanding, der har øget foderindtaget og reduceret deres foderspild betydeligt. 

 

Hvordan oplever I den nye SILOKING Vario® transmission? 

"Den fungerer rigtig godt. Den følger godt med, man kan høre traktoren ikke kæmper for at få foderet blandet, som den gjorde med den gamle vogn. Vi mærker også en tydelig dieselbesparelse, det er jeg sikker på skyldes den nye gearkasse. Den bruger ikke lige så mange kræfter."  

Fortæller Bjarne, som er fodermester hos Frømajgård. 

SILOKING Vario® den trinløse transmission giver altid den mest optimale blandehastighed på mikservognens snegle og indstilles individuelt efter behov. De forudindstillede gear er blandt andet med til at skåne traktorens PTO-kobling. Traktoren PTO opstartes med 1000 omdrejninger uden at mikservognens snegle roterer i neutral stilling.

Opstart: Starter vognens blandesnegle op fra 0 omdrejninger, til det for udvalgte. Trin 1 kan justeres til at rotere mellem 0-20 omdrejninger i minuttet.       

Blanding: Vognen øger omdrejningerne på blandesneglene, og tilpasses det for udvalgte. Trin 2 kan justeres til at rotere mellem 20-40 omdrejninger i minuttet.

Tømning:  Her det muligt at give den mest optimale hastighed for ud fodring og tømning så blandekarret og snegle tømmes helt. Trin 3 kan justeres til at rotere mellem 40-55 omdrejninger i minuttet.

I filmen ses det hvor lidt foder der er tilbage i vognen efterfølgende. 

Siloking Varios® trinløse transmission giver mellem de tre givne blandetrin en jævnt, og rykfri overgang mellem hvert enkelt skift. Den optimale sneglehastighed kan til enhver tid indstilles. Snegle hastigheden kan til enhver tid vælges, også fra læssemaskinen. Det betyder, at der f.eks. kan skæres halm i starten af ​​blandingen i trin 2 eller trin 3. Så snart den næste foderkomponent er påfyldt, er det muligt at skifte til det langsommere blandingstrin.  

Nedgearing af mikservognen, sænker hastigheden på sneglene, uden at PTO-koblingen stopper. Styringen af op- og nedgearingen på den nye mikservogn, kan både ske fra traktoren og gårdens læssemaskine, en Case CE 721F, der er med til at optimere arbejdsprocessen.

 

Læs mere om den nye SILOKING Vario® Transmission her

Copyright 2024 | Brdr. Holst Sørensen A/S