Teleskoplæsseren i den tunge ende


Italienske Merlo introducerer ny teleskoplæsser i TurboFarmer-serien. TF65.9 er bygget til at håndtere store mængder af tungt materiale. Teleskoplæsseren er den ideelle størrelse til landbrug, biogasanlæg og til planteavlere. Til den tungere industri, på lossepladser, genbrugsstationer og savværker. Med en løftekapacitet på 6,5 tons og en læssehøjde på 8,8 meter, præsenterer Merlo med TF65.9 en teleskoplæsser med flere nyheder.

Merlo TF65.9 er udstyret med en 4-cylindret Fiat Powertrain -FPT STAGE-V motor 170 hk med vendbar kølervinger som standard. Transmissionen er hydrostatisk med EPD-kontrol, til styring af motoromdrejninger uafhængig af kørehastigheden. Fra joysticket aktiveres ECO-mode. EPD-kontrol og ECO-mode sørger for maksimal brugervenlighed, ydeevne og et reduceret brændstofforbrug. Topfarten på TF65.9 er 40 km/t.

ASCS (Adaptive Stability Control System) er et nyt automatisk tilpasset stabilitetsstyringssystem.
En ny 10” skærm viser maskinens øjeblikkelige belastning samt sikkerhedsniveau. Alle maskinens bevægelser registreres uafhængigt, hvilket giver maksimal udnyttelse samt brugervenlighed af maskinen. Arbejdsområdet kan indstilles med begrænsninger for løftehøjde og udskud hvilket kan forhindre utilsigtet høje løft i lukkede bygninger. Fri zone, når bommen er i den inderste position deaktiveres sikkerhedsfunktionerne, hvilket giver en mere smidig og præcis gravefunktion med maskinen.                  

Redskabs fæstet nye opbygning giver op til 40% højere brydekraft ved brug af skovle.
ASCS giver også mulighed for at justere hastigheden på de forskellige funktioner som løft/sænk, udskud, tilt og hydraulikflow til redskabet samt konstant flow. Som option er det muligt at få flydestilling på bommen, en ideel løsning når redskaber som kost og sneplov er monteret på teleskoplæsseren. En anden nyhed er ”Set-Point” funktionen. Funktionen gør det muligt at gemme en bestemt position på bommen, højde længde samt vinkel på redskabet med ”memory” kontakten. Med et tryk på ”Set-Point” kontakten i joystikket returnerer maskinen automatisk tilbage til den gemte position.

Kabineaffjedring og Frame Levelling
TF65.9 kan vælges med Merlo’s kabineaffjedring. Funktionen kan aktiveres fra kabinen under drift, og sørger for en blødere og mere behagelig kørsel for maskinfører. Affjedringen reducerer samtidigt støjniveauet i kabinen. Kabinens bredde er 1.010 millimeter, og tilmeld den største kabine på markedet for teleskoplæssere.
Merlo TF65.9 er som standard udstyret med ”Frame levelling”-systemet som sikrer at teleskoplæsseren bibeholder en vandret position ved kørsel på ujævnt terræn.

Brdr. Holst Sørensen fra Obbekær har haft importen af Merlo teleskoplæssere i Danmark siden 2011.
Med et bredt produktprogram dækker Merlo teleskoplæsserne både landbrug- og industrisektoreren. Modellerne starter fra teleskoplæssere med en løftekapacitet på 2,7 tons og læssehøjde på 6 meter, og går op til de helt store roterende teleskoplæssere med en løftekapacitet på 7 tons i 28 meters løftehøjde.

Copyright 2022 | Brdr. Holst Sørensen A/S