Optimal spredning, 3 aksler og 27 m³ med Jeantil EPR27-20


Nis-Jørn driver 300 hektar planteavl.

Jeg har førhen lejet en maskinstation til at sprede de årlige 3.000 ton hønsemøg. Men med tiden fik jeg behov for mere selvstændighed med produktionen, og en sikkerhed for mere optimal spredning.

- Barkholt

Hos Barkholt driver Nis-Jørn 300 hektar planteavl. Til gødningen af dette store areal, der primært er vintersæd, bruges en Jeantil gødningsspreder 27-20. Sprederen er tre-akslet, og i navnet er 27 kapaciteten målt på kubikmeter, og 20 er nyttelasten i ton. Sprederen har vejeceller og en doseringscomputer monteret. Udover dette har maskinen hydraulisk undervogn, en funktion hvor forreste aksel kan hæves, og tvangsstyring af forreste og bagerste aksel. Oveni disse meget nyttige funktioner, kan maskinen desuden kantsprede til begge sider. Sammen med planteavlen producerer Nis-Jørn også skrabeæg til større danske dagligvarekæder.

Her er hvad Nis-Jørn fortæller om sin Jeantil 27-20:

”Jeg har førhen lejet en maskinstation til at sprede de årlige 3.000 ton hønsemøg. Men med tiden fik jeg behov for mere selvstændighed med produktionen, og en sikkerhed for mere optimal spredning. Det var derfor jeg købte Jeantil. Det gør nemlig en stor forskel for os, at sprederen automatisk kan dosere det antal ton pr. aksel, den kan sprede. Her på stedet fuldgødsker vi nemlig kali og fosfor med hønsemøget, og supplere med flydende kvælstof. Når man bruger den blanding, er det nødvendigt at have den helt rigtige spreder, og den har vi i Jeantil 27-20."

"Sprederen har hydraulisk undervogn, og funktionen er utrolig brugbar for os. Den tre-akslet spreder kommer også til sin ret, ved de lange transportveje jeg har mellem markerne. Jeg læsser alt møget fra vores gødningshus, og da ikke alle marker ligger op ad ejendommen, er det nødvendigt at sprederen kan indeholde store læs. Det spare mig for transporttid, og gør mig mere effektiv andre steder.

Vi kan utrolig godt lide stabiliteten i maskinen. Den forreste aksel kan nemlig hæves, og det giver en god vægtfordeling til traktoren. I starten troede jeg ikke det betød så meget, men jeg er positiv overrasket over, hvor meget det betyder i løbet af en arbejdsdag.

Som fast kunde hos Brdr. Holst Sørensen, har vi en stor portion tillid til virksomheden. Vi kendte ikke til Jeantil gødningssprederen til at starte med, men da vi kender til virksomheden og serviceniveauet, følte vi os trygge ved at købe sprederen. Vi kan hurtig få kompetent hjælp hvis der er brug for det, og personalet er altid til at få fat i.”

Det sidste nye fra os

Husk at følge os på Facebook for mere information


Copyright 2024 | Brdr. Holst Sørensen A/S