Tilbage til BHS Ribe

Merlo - En historisk virksomhed


Merlos fokus har altid været innovation, forskning og udvikling.

I dag har Merlo Group koncernen 350.000 m² areal, med produktion, træningsfaciliteter mm. i Italien, nær byen Cuneo. Merlo producerer blandt andet deres elektriske og hydrauliske komponenter, rammer, kabiner og aksler, og samler deres maskiner og konfigurere motorerne, på området.

Virksomhedens internationale tilgang til både deres produkter og virksomheden, gør at de i dag er verdensomspændende med filialer i Frankrig, Tyskland, England, Spanien, Polen og Australien. 50 distributører og 800 forhandlere. Merlo sælger mere end 5.500 maskiner om året på verdensplan.

Find din nærmeste Merlo forhandler her


 

1911 - Merlos første skridt

Giuseppe Amilcare Merlo åbner et 250 m². værksted, i hjertet af Cuneo, Italien, for jernbearbejdning. Værkstedet indeholder en smedje, en ambolt, to søjlebåndssave og lidt andet udstyr til jernbearbejdning.

Giuseppe Merlo begynder at diversificere sin produktion og specialisere sig i præcisionskonstruktion og produktion af reservedele til maskiner fra udlandet.


 

1948 - Børnene bliver involveret i virksomhedens ledelse.

Samtidig med at Merlo-produkterne bliver mere og mere populære hos kunderne, bliver Giuseppes børn langsomt involveret i virksomhedens ledelse.

Natalina begyndte at hjælpe sin far efter skoletid og tager sig af løn- og administration, mens Amilcare i stigende grad, varetager virksomhedens strategiske beslutninger.


 

1953 - Merlo flytter fra byen til forstæderne

Den hurtige vækst i virksomheden, betyder at værkstedet bliver for lille. Familien Merlo indvier et nyt overdækket produktionsområde på 2000 m² i forstanden Cuneo, få kilometer fra provinshovedstaden.

Ambolten og smedjen skiftes ud med mere innovativt maskineri såsom drejebænke og bukkemaskiner.


 

1964 - Merlo-selskabet bliver til

En ny og spændende fase begyndte for Merlo, da Natalina og Amilcare Merlo etablerede selskabet: "A. Merlo e C. snc di Amilcare og Natalina Merlo".

Samtidig begyndte Merlo opførelsen af en ny 40.000 m² fabrik i San Defendente di Cervasca, nær Cuneo. Det blev begyndelsen på stor produktion og kommerciel ekspansion. 

Merlo virksomheden kan herfra fortsætte sit mod, vedholdenhed og iværksætterdynamik og fokuserer på familiens karakteristiske håndværk, som de har gjort helt fra begyndelsen. 


 

1966 - DM og DBM, de første dumpere og off-road betonblandere

I den moderne by Cervasca begyndte produktionen af dumper- og betonblandere til byggemarkedet. De første kommercielle resultater bekræfter allerede Merlos design- og konstruktionsvalg: hvor kombinationen af innovation og teknologi gjorde det muligt for Merlo at tilbyde banebrydende produkter.

Tilføjelsen af det innovativt roterende hjul, designet af Merlo, på begge modeller, markerede begyndelsen på en lang proces med forskning og teknologisk udvikling som stadig fortsætter den dag i dag. 


 

1981 – Merlo introducerer deres første teleskoplæsser. 

1981 repræsenterede en milepæl i virksomhedens historie. Merlo introducerede deres første teleskoplæsser - SM30, en innovativ maskine, som tilbyder gaffeltruckens ydeevne og alsidigheden fra den hydrauliske teleskopbom.

På den første model var der allerede avancerede tekniske løsninger som afrundet kabine, buede vinduer, teleskopisk bom med sideforskydning ”side-shift”, dobbelthængslet bom med hydraulisk transmission og permanent 4-hjulstræk.


 

1987 Panoramic XS – en global revolution

Et nøgle år for virksomhedens udvidelse. Den første teleskoplæsser i verden introduceres med en sidemotor og en lavt hængslet bom bag på chassis. Det er Panoramic XS, den eneste model der tilbyder totalt udsyn omkring køretøjet, så arbejdet kan udføres i fuld sikkerhed.

Succesen er øjeblikkelig med salgsvolumen der konstant vokser hvilket giver virksomheden mulighed for yderligere at øge sine allerede høje investeringer i forskning og udvikling, som yderligere er med til at adskille virksomheden fra konkurrenterne.

 

Du kan læse mere om Panoramic-modellerne her 


 

1991 Den første teleskoplæsser med roterende tårn

Merlos lyst til at være innovative og deres virksomhedsdynamik, bliver endnu en gang bekræftet da de kan introducere den første teleskoplæsser i verden, med et roterende tårn.

ROTO 25.11 XS, blev den første teleskoplæsser i ROTO-serien. Den eneste maskine på markedet, som giver brugeren mulighed for at nå ethvert punkt over 360 grader uden at skulle flytte maskinen.

 

Du kan læse mere om Rotor-modellerne her


 

1996 – Turbofarmer til landbruget

De første specialiserede teleskoplæssere fra Merlo specifikt til landbruget. Serien omfattede 7 modeller, som alle kunne certificeres som landbrugstraktorer.

Denne serie kommer på baggrund af Merlos evne til at forudse markedets behov.

Du kan se vores udvalg af Merlo teleskoplæssere til landbruget her. 


 

2000 – Multifarmer bliver født: Teleskoplæsseren møder landbrugstraktoren.

Serien ”Multifarmer” er resultatet af kontinuerlig teknologisk forskning, som endnu engang er med til at bekræfte Merlos dominerende tilstedeværelse på markedet inden for teknologi og forskning.

Multifarmeren er en revolutionerende maskine, der løfter og transporterer læs, driver udstyr, arbejder på jorden, trækker trailere og værktøj, og som også udfører de typiske arbejdsopgaver for landbrugstraktorerne: det er et unikt multifunktionelt arbejdssystem.

Læs mere om Multifarmer-modellerne her


 

2002 CINGO, universelle bæltetransportere

Merlo er en del af et nyt og lovende marked, nemlig transport af materialer over korte afstande, og præsenterer et komplet udvalg af maskiner og tilbehør til de mest forskelligartede håndteringsopgaver.

Indførelsen af eksklusive enheder øger straks alsidigheden af disse kompakte transportere, og deres enorme operationelle potentiale fanger brugernes interesse.


 

2005 - Det første center for uddannelse af maskinfører

Centeret har et areal på 50.000 m², hvoraf over 2.000 m² er dækket. CFRM det første center i Italien til uddannelse og instruktion af maskinførere og andre, der arbejder med udstyr til håndtering af mennesker, materialer, betjening af maskiner og landbrugsmaskiner.


 

2010 Merlo introducerer et nyt transmissionssystem.

EPD-systemet (Eco Power Drive) er et nyt innovativt system, der er udviklet for at imødekomme krav om økonomisk effektivitet og overholdelse af stadig strengere miljøkrav.

Merlo opgiver deres traditionelle styringssystem (kaldet for Automotive) og fortsætter deres forskning i hydrostatiske transmissionsoptimering. 

Det nye transmissionssystem passerer gennem et hydrostatisk system, og tilbyder nye vigtige forbedringer af maskinens overordnede produktivitet, uden at belaste ydeevnen, kontrollen og brugervenligheden. 


 

2011 – Merlo revolutionerer sikkerhedskonceptet på front teleskoplæssere.

Med det nye avancerede Merlo CDC-system (Dynamic Load Control) tager Merlo endnu et spring inden for sikkerhed, og er en sand revolution inden for branchen. Merlos teknikere skabte et automatisk system til styring af maskinens stabilitetsparametre, der gør det muligt for teleskoplæsserne at yde deres allerbedste.

Merlo CDC-systemet blev også udviklet med det formål at udnytte de krav, der er foreskrevet af den nyere EN15000-standard om den langsgående stabilitet af teleskoplæssere.


 

2014 - Merlo S.p.A. bliver registreret som en historisk virksomhed

Efter en grundig analyse af dokumenter og tinglysningsskøder bekræfter Center for Business Culture og UnionCamere, at Merlo-familiens forretningsaktivitet startede tilbage i 1911. På den baggrund træder Merlo dermed ind i den eksklusive kreds af "hundredårsjubilæums ”-virksomheder. 


 

2018 - En ny serie af teleskoplæssere introduceres specifikt til bygge sektoren.

Merlo Construction-serien, introduceres på messen "Intermat" i Paris, 2018. På messen vises der 15 nye modeller, alle specielt udviklet og designet med konstruktive løsninger og eksklusive teknologier til byggesektoren. 


 

2019 – Merlo fortsætter sin industrielle udvikling. 

Merlo foretog en femårig industriel investering , et projekt med henblik på en række strukturelle investeringer, som fortsat skulle sikre at Merlo kan tilpasse deres produktion og udvikle nye produktserier, som lever op til overensstemmelser med markedets krav og behov. 

Her får brugen af automatiserede og intelligente systemer en stor indflydelse på deres forretnings- og produktionsprocesser. 

Copyright 2024 | Brdr. Holst Sørensen A/S